![]() |
|
|||||||
| VPS Kirala | Dedicated Kirala | Irc Hosting | Web Hosting | Radyo Hosting | Domain Satın Al | IRC Reseller |
| Cpanel & Whm Cpanel ve Whm panel hakkında destek forumu |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Junior Member
![]() |
1. cPanel yedekleme ayarları
2. cPanel Cron Times (update backup vs.. zamanlama ayarlayıcısı) cPanel sunucumuza giriyoruz açılan sayfada hemen soldaki menüdenConfigure Backup sekmesine tıklıyoruz. tüm ayarları bu açılan sayfada yapacağız yapılacakları altta sıralıyorum 1. Backup Status Enabled işaretleyin (yedeklemeyi açar) 2. Backup Interval Daily işaretleyin (günlük yedekleme yapar) 3. Backup Retention Weekly ve Monthly işaretleyin (haftalık ve aylık yedekler) 4. Days to Run Backup burdaki ayar kısacası şudur haftanın 7 günü yedekleme yapmasını istiyorsanız hepsini işaretleyin Sunday (pazar)Monday (pazartesi) Tuesday (salı) Wednesday (çarşamba) Thursday(perşembe) Friday (cuma) Saturday (cumartesi) mesela pazar gününü işaretlemezseniz pazar günü yedekleme yapmaz 5. Remount/Unmount Disabled işaretleyin 6. Bail Out If Backup Drive Mount Fails Disabled işaretleyin 7. Incremental Backup Disabled işaretleyin 8. Backup Accounts Enabled işaretleyin 9. Compress Account Backups Enabled işaretleyin 10. Backup Configuration Disabled işaretleyin 11. Backup SQL Databases Enabled işaretleyin 12. Backup Access Logs Disabled işaretleyin 13. Backup Type Remote FTP (Accounts Only) işaretleyin 14. Remote FTP Host yedeklerin yükleneceği sunucu ip adresi yedekleri yükliyeceğiniz sunucunun ip adresini yazın 15. FTP Backup User yedeklerin yükleneceği ftp hesabının kullanıcı adı ftp username 16. FTP Backup Password yedeklerin yükleneceği ftp şifresini yazınyedeklerin yükleneceği ftp şifresini yazmanız gerekir 17. FTP Backup Directory public_html ben cPanel kullandığım için public_html yaptım mesela yedekleme yaptığım useri açtığımda[Sitedeki Linkleri Yalnızca Kayıtlı Üyeler Görebilir Ücretsiz üye olmak için buraya tıklayınız] olarak yedeği istediğim yere indirebilirim 18. FTP Backup Passive Mode Enabled işaretleyin 19. Backup Destination Remoote ftp seçtiğimiz için burası önemsiz 19. Select Specific Users buraya tıklarsanız bir pencere açıcak ve orda tüm userleri listeler eğer bir userin işaretini kaldırırsanız o user yedeklenmez bunları yaptıktan sonra SAVE tıklıyoruz ve kayıt ediyor. şimdi yedekleme hazır bir zaman vermemiz lazım onun için hemen whm deki yan menüde bu bölüme giriyoruz: Configure cPanel Cron Times Bu sayfanın ayarlarını alttaki resimdeki gibi yapın sunucu saatine göre her gece saat 2:30 da yedeklemeye başlıyacaktır ordaki ayarlar şöyledir: Minute dakikasıdır saatin hangi dakikasında yedeklemenizi belirtir Hour ise saat tir ben 2 yaptım yani bu şu anlama gelir her gece saat 2:30 da yedekleme komutu verecektir ve yedeklemeye başlıyacaktır. mesela ani bir durum oldu yedekleme yapmanız gerekiyor cron saatinden öncen sunucuya root olarak girip şu komutu verin: /scripts/cpbackup --force verdiğiniz an yedeklemeyi başlatıcaktır. eğer cPanel sunucunuzda cron eklentisi yoksa ve siz kurmasını bilmiyorsanız. Buraya [Sitedeki Linkleri Yalnızca Kayıtlı Üyeler Görebilir Ücretsiz üye olmak için buraya tıklayınız] Cron eklentisini Whm panelinize kurabilirsiniz. Not: Alintidir. Konu bucakrali tarafından (06-07-2010 Saat 21:20 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|